29 دی 1394 - 12:37 شناسه خبر: 3842 نسخه چاپی

مدیرعامل اتحادیه چایکاران شمال کشور خبر داد:

عالی‌ترین چای ایرانی هم‌ارزش زعفران

عالی‌ترین چای ایرانی هم‌ارزش زعفران مدیرعامل اتحادیه چایکاران شمال کشور خبر داد:
در صورتی که درآمد ناشی از واردات چای تنها ظرف سه سال برای بهبود زیرساخت‌های داخلی هزینه شود، خواهیم توانست این محصول را به جهان شناسانده و توانای ...

در صورتی که درآمد ناشی از واردات چای تنها ظرف سه سال برای بهبود زیرساخت‌های داخلی هزینه شود، خواهیم توانست این محصول را به جهان شناسانده و توانایی تولید برای کل کشور وجود خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، مدیرعامل اتحادیه چایکاران شمال کشور از باقی ماندن 25 تا 30 درصد مطالبات چایکاران خبر داد و گفت: با وجود آنکه با مساعدت‌های دولت حدود 126 درصد به قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری افزوده شد، اما همچنان مطالبات باقی و وضعیت چایکاران نامناسب است.

ایرج هوسمی افزود: طی 30 سال اخیر آسیب‌های زیادی به بدنه صنعت چای کشور وارد شده است و طی دو سال دولت جدید، با توجهات خاصی که به این محصول شده است، افزایش قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای نقطه قوت محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با وجود آنکه چای محصولی است که می‌تواند حدود 60 تا 70 درصد داخل کشور تولید شود، اما پایین بودن قیمت‌ها مانع از آن شده که بتوانیم زیرساخت‌ها را اصلاح کنیم و عملکرد اقتصادی مناسبی داشته باشیم.

هوسمی ادامه داد: در روزگاران گذشته قیمت 900 گرم برنج صدری با یک کیلوگرم برگ سبز چای برابری می‌کرد؛ علاوه بر آن، قیمت 700 گرم گوشت گوساله نیز با یک کیلوگرم برگ سبز چای برابر بود، اما در شرایط حاضر که قیمت 700 گرم گوشت گوساله بیش از 20 هزار تومان قیمت دارد، برگ سبز چای به‌طور میانگین حدود یک‌هزار و 800 تومان ارزش دارد.

وی تصریح کرد: محصول برنج نیز طی سال‌های اخیر از افزایش قیمت مناسبی برخوردار شده است، به‌گونه‌ای که قیمت آن در شمال کشور هشت‌هزار تا 10 هزار تومان متغیر است، اما قیمت برگ سبز درجه یک چای دوهزار و 180 تومان و قیمت درجه دوی آن یک‌هزار و 200 تومان است که دولت به‌صورت تضمینی خریداری می‌کند.

 

معدل 5000 تومانی برای هر کیلوگرم چای ایرانی مناسب است

مدیرعامل اتحادیه چایکاران شمال کشور یادآور شد: اگر معدل برگ سبز درجه یک و دو در کشور به پنج‌هزار تومان برسد، امکان رقابت بیشتر فراهم خواهد شد و چایکاران نیز می‌توانند بهترین برگ سبز را تولید کنند که در بازارهای داخلی و خارجی خواهان داشته باشد.

هوسمی تأکید کرد: لازم است دولت توجه ویژه‌ای برای تغییر قیمت تضمینی برگ سبز داشته باشد تا وضعیت بهبود پیدا کند و علاوه بر آن، می‌توان درآمد واردات ناشی از چای را برای حمایت از چایکاران داخلی در داخل کشور هزینه کرد تا بدین‌ترتیب طی دو سه سال آینده این صنعت پا گرفته و بتواند تولیدات مناسب و درخوری داشته باشد.

وی اظهار داشت: چای سیاه تولیدشده در کشورمان در جهان بی‌نظیر بوده، چون هیچ‌جای دنیا آفتاب، شرایط آب و هوایی مرطوب و خاک مناسب ایران را ندارد؛ بنابراین اگر بتوانیم زیرساخت‌ها را بهبود دهیم، به‌طور قطع خواهیم توانست محصول مناسب تولید کنیم که خواهان زیادی در بازارهای داخلی و خارجی خواهد داشت.

هوسمی همچنین گفت: کشاورزان چایکار از 25 سال گذشته آسیب‌های زیادی در بخش خریدهای تضمینی دیده‌اند، زیرا قیمت‌ها ثابت مانده بود و هزینه‌های چایکاران هر روز رو به افزایش بود.

وی در پایان افزود: عالی‌ترین چای ایرانی هم‌ردیف زعفران است و می‌تواند همچون زعفران ارزشمند باشد، اما طی چند سال اخیر مورد غفلت واقع شده است.